U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

  

 

 

 

 

 

Paarden

 

Al onze paarden zijn ingeschreven in het hoofdstamboek van het Belgische Trekpaard. Dit wil zeggen dat al onze paarden aanwezig op stal rechtstreeks afstammen van de paarden die voor het eerst werden ingeschreven bij oprichting van het stamboek in 1885. 

De paarden werden van generatie op generatie overgenomen. Vandaar dat wij ook met fierheid kunnen zeggen dat Herman De Greeff reeds de vierde generatie is in de familie die de liefde voor het Belgische trekpaard meekreeg.

De meeste trekpaarden aanwezig in onze stal, zijn zelf gefokt. Zij dragen dan ook allen de stalnaam “d’Elewijt”. Wij streven niet alleen naar een goed karakter, maar ook naar een goed exterieur. Onze paarden nemen dan ook jaarlijks deel aan enkele exterieurprijskampen.

In 2009 behaalden wij met één van onze paarden zelfs het officiële kampioenschap van de provincie Vlaams-Brabant.

Op de trekpaardendag van Vollezele in november 2014, werd Shakira d'Elewijt van Vlaams-Brabant door het publiek verkozen tot mooiste veulen.

En begin 2015 behaalde we met Melissa d'Elewijt een tweede plaats op de Nationale prijskamp in de reeks van driejarige merries en op de prijskamp te Vilvoorde in april mochten we in dezelfde reeks een gouden medaille in ontvangst nemen. En ook op het Vlaams Kampioenschap te Aalst deed Melissa het goed. Ook daar won ze in haar reeks. Overigens won  ook Mira van de Bouwhoeve haar reeks op het Vlaams Kampioenschap.

Op de prijskamp van Leuven in september 2015, mocht Herman maar liefst 3 gouden medailles in ontvangst nemen. De jaarling Silke d'Elewijt, de 3-jarige Melissa d'Elewijt en de 13-jarige Elina van het Kruissewegje wonnen alle drie in hun reeks.

En eind september tijdens de officiële prijskamp van Vlaams-Brabant in Sint-Pieters-Leeuw mocht Herman twee kampioenstitels mee naar huis nemen. Melissa won het jeugdkampioenschap van 2- en 3-jarige merries en moeder Elina won het kampioenschap bij de oudere merries net zoals in 2009. Zowel moeder als dochter mogen nu een jaar lang kampioenes van Vlaams-Brabant genoemd worden.

Enkel het beste is goed genoeg voor onze paarden. Al onze paarden krijgen tijdens de zomer en winter dagelijks weidegang ter beschikking. In de winter kunnen zij elke nacht binnen in één van de ruime boxen in onze stal.